Väntar

Sitter och väntar på klockan.. Kl 7 är sista morgonbesöket innan jag får hem och sova...
Kollade igår igenom dom kommande helgerna, vi är uppbokade på ngt 6 helger på raden, det är kalas för Foffe, konferanskryssning m jobbet, kalas, begravning, osv osv...
Iof skönt att ha saker planerade även på helgen men kanske inte så här många helger på raden ;)

På torsdag ska jag på möte hos rektorn... Hmm... Känns inte alls bra!
Är orolig... :( varför ska allt ont i världen hända just mig???


Natten...

Natten gick bra, trots att jag var vaken redan strax efter kl 5 igår.. Kom hem typ 7.30 imorse o somna väl 8.30 så ja va vaken 27 timmar.. Vaknade 15,30 nu på em... Bara att sätta fart då och nu har jag landat i soffan för att bege mig till jobbet igen om ngra timmar.. ;)


Jobb...

Har som sagt jobbat dag mån-fre och ska nu om ngra timmar gå på nattpasset :) var länge sen jag jobbade natt, men det känns skitskönt, älskar att jobba natt ;) lugnt o skönt...
Dagen på jobbet idag har varit kaos!!
Men ja hoppas det blir bra ;)


Jobb...

Just nu är det mycket jobb som gäller...
Jobbar 11 dgr på raken nu... Är egentligen ledig på fredag, men jag ska in heldag och fixa alla scheman och rader.. Ordning och reda! Ja tack!!

Snart fyller Foffe 11 år.. Shit vad det går fort... Jag är ju faktiskt bara 20.. Hur gick det till?? Haha...


<3 Johanna <3

Tyvärr finns nr 9 inte längre med oss på jorden, hon lämnade oss nyligen för ett liv med änglarna.
Jag älskar dig Johanna och du kommer alltid vara min älskade unge som jag minns med glädje och mys, du älskade att sitta i mitt knä och kramas!
Jag kommer sakna det! Jag kommer sakna dig <3

Livet är orättvist när en 11 årig tjej måste lämna jordivet :(


Alla mina bonusbarn!

Jag har många barn i mitt liv.. Som är som mina egna, åtminstone älskar jag dom som om dom vore mina egna ;) 8 st! Inte illa pinkat ;)

Jossan
Alice
Mathilda
Milla
Elin
Emilia
Alma
Jennifer

Jag älskar er <3


...

Jävla skit!!!
Har inget mer att säga just nu!!


Rastlös..

Är trött som attans.. Men ändå rastlös...
Vill gå på bio eller ut o äta eller nåt...!!
Kommer antagligen somna ganska snart på soffan ändå ;)
Helt slut..
Men är ledig i helgen så ja ska väl inte klaga..


Tatuering!

Gjorde denna igår.. På höger skuldra.



.....

Idag har ja varit på EVK möte..
Det gick ganska bra.. Fr.o.m. Nästa vecka får Foffe resurs.. Skönt!!

I helgen blir det lugnt.. Lite städning ingår väl iof i helgschemat..

Var på fmöte i veckan, ibland undrar jag verkligen hur sjutton folk tänker, lärare dessutom????


<3 Bröllopsdag <3


Idag är det 7 år sen jag gifte mig <3 tiden går så jäkla fort...









Gosan <3

Tror bebis är trött på mosters eviga prat...
Vad tror ni???

image description


Mosters Gosan <3

Har tillbringat dagen kvällen och natten med lilla bebis.. hon har hållt mig vaken ngra ggr inatt.. Men det gör ingenting för är man så underbar som hon så kan man ju bara inte bli arg ;)  Meeen hon kommer få igen som tonåring... Haha... 

Asperger

Aspergers syndrom


När vi träffar andra människor bedömer vi dem. Bara genom att se dem kan vi gissa hur gamla de är och vilka de är, och genom att se deras miner och höra hur rösten låter kan vi snabbt avgöra om de är glada, arga eller sorgsna och bemöta dem på lämpligt sätt.
Alla har inte denna naturliga förmåga. Personer med Aspergers syndrom har svårt att avläsa de signaler som är självklara för de flesta av oss och har därför svårt att samspela och kommunicera med andra.



Aspergers syndrom tillhör det autistiska spektrat och man kan säga att det är som autism utan begåvningshandikapp. Ungefär fyra promille av befolkningen har Asperger, ofta i kombination med andra neuropsykiatriska funktionshinder. Orsakerna är biologiska och till stor del genetiska.

De problem som personer med Asperger har rör ofta relationer till andra människor. Socialt umgänge är för många en påfrestande ansträngning som kräver stor anpassning. Andra typiska drag är specialintressen, annorlunda språkhantering och svårigheter med snabba förändringar.

Många är ovanligt stresskänsliga, psykiskt sårbara och har en tendens att utveckla psykiatriska symptom. Det kan vara ångest, ångestattacker, tvångstankar/tvångshandlingar, depressioner eller fobier.

Men Asperger innebär inte bara problem. I rätt miljö kan många av de egenskaper som är vanliga hos personer med Asperger vara en tillgång. Till exempel stor uthållighet och ovanligt god koncentrationsförmåga.




Fakta om Aspergers syndrom


Aspergers syndrom liknar autism. Det är framför allt inom två områden som funktionshindret innebär svårigheter: socialt samspel och begränsade beteenden, aktiviteter och intressen. För att man ska ställa diagnosen Aspergers syndrom, måste svårigheterna medföra allvarliga problem i vardagen.

Det som vi idag kallar Aspergers syndrom beskrevs första gången i den vetenskapliga litteraturen på 1920-talet och därefter mer ingående av Hans Asperger 1944. Men det var inte förrän 1981 när forskaren Lorna Wing tog upp Hans Aspergers tankegångar som begreppet Aspergers syndrom etablerades. Ända sedan dess har en debatt pågått huruvida Aspergers syndrom och autism (autistiskt syndrom) är olika eller överlappande funktionshinder. Först på 1990-talet kom den första internationellt accepterade definitionen på Aspergers syndrom.

Diagnosmanualer beskriver kriterier
För att ta reda på om en person har Aspergers syndrom, bedömer man personens beteenden och svårigheter. Det är en läkare, en psykolog eller ett team där flera yrken finns representerade, som ställer diagnosen, och ofta är även andra involverade, till exempel en psykolog. För att få diagnosen Aspergers syndrom ska personen uppfylla vissa kriterier, så kallade diagnoskriterier. Det finns inget speciellt test som säkert kan visa om en person har Aspergers syndrom eller inte.

Kriterierna är samlade i diagnosmanualer och där beskrivs vilka beteenden eller svårigheter personen ska ha för att diagnosen ska ställas. Där beskrivs även vilka svårigheter eller avvikelser personen inte ska ha för att diagnosen ska ställas. I Sverige används både den amerikanska diagnosmanualen DSM-IV-TR och Världshälsoorganisationens (WHO) manual ICD-10.

Huvudkriterier för Aspergers syndrom
Enligt DSM-IV-TR används två huvudsakliga kriterier för att diagnostisera Aspergers syndrom:

Allvarlig begränsning i förmågan till ömsesidigt socialt samspel.
Begränsade, repetitiva och stereotypa beteendemönster, intressen och aktiviteter.
Inom varje kriterium finns olika symtom som konkretiserar svårigheten eller beteendet. Läs mer om symtomen i artiklarna här till vänster.

För att diagnosen Aspergers syndrom ska kunna ställas, måste båda dessa huvudkriterier vara uppfyllda. Dock kan olika personer ha olika symtom och olika antal symtom. Även för två personer som har samma symtom, kan symtomen se olika ut och variera i intensitet.

Ett annat krav för att diagnosen Aspergers syndrom är att personen ska ha en begåvning inom den så kallade normalvariationen, vilket innebär att det inte får finnas någon generell utvecklingstörning. Personen ska inte heller ha någon generell försening av den tidiga allmänna språkutvecklingen. Ett ytterligare krav i diagnoskriterierna är att symptomen orsakar betydande problem i vardagslivet.

Tydliga symtom kan dröja
Aspergers syndrom är med största sannolikhet medfött eller uppstår i början av livet som en följd av skador eller genetiska faktorer som gör att vissa delar i hjärnan fungerar på ett lite annorlunda sätt. Men många gånger dröjer det innan symtomen märks tydligt för omgivningen, kanske ända upp till fyraårsåldern eller ännu längre. Dessförinnan kan symtomen vara diffusa eller mer likna symtomen vid till exempel ADHD. Många forskare menar att det är först i skolåldern som man kan ställa en säker diagnos.


Kryptiska inlägg...

Har varit väldigt kryptisk i mina inlägg senaste tiden...
Men nu är det mesta klart..
Mina grabbar har ju diagnosen ADHD och nu var det Matildas tur att göra en utredning.. Idag kom den.. Hon har asperger.. :( känns skit samtidigt som det känns skönt att veta när hon ändå bara är 7 år.. Alldeles för många får diagnos för sent...
Jag har ju vetat länge att hon är annorlunda.. Men hon är min tjej o jag älskar henne oavsett vad hon har för svårigheter!! Men att ha 3 barn med särskilda behov är EXTREMT tufft..
Det är krävande till mängder....

Den andra saken är att jag bestämt mig för att säga upp mig på jobbet... Vill inte egentligen men det är så mycket nu där att jag känner att det går ut över min familj o mitt privatliv...
Ska på intervju på ett annat jobb imorgon fm så får vi se om det blir ngt med det eller inte..

Det är tufft nu! Men jag överlever!! ;)

Imorgon ska jag träffa min älskade lillasyster Emelie <3 längtar sååå efter henne..


Domen...

Idag kommer domen... Har hon ngt eller har hon inte??
Ja hoppas såklart att det inte är ngt...
Men det återstår att se i em...


Gjort!

Nu har det skett förändringar... Känns både bra o dåligt.. Sorgligt o glatt... Osv..
Men nånstans måste ja tänka på MIG!!


Helvetet är nära men ljuset är också nära??

Som sagt.. Helvetet är nära men jag hoppas och tror att ljuset också är nära!!
Jag måste göra dom här förändringarna för MIN skull...
Jag orkar inte med mer skit..
När man inte kan göra sitt bästa i en situation så är det dags att gå vidare!eller?????


Hoppas!!

Igår hade jag ett trevligt telefonsamtal.. Allt verkar skitbra! Så jag hoppas det blir ngt med detta!! Får svar inom ngra dagar ;)


Sjuk??

Känner mig inte alla okej idag.. Ögat bråkar fortfarande med mig... Känner mig allmänt konstig i kroppen.. Men jobbar gör jag ändå! ;)
Jag som ska träffa lillsnuttan på fredag..!!
Vill hem o soooova!! Zzzzz...


Kinarestaurant..

Vi har precis kommit hem från ett besök på en restaurang i närheten.. Vi blev bjudna på mat av våra kära grannar Tibi och mari ;) är proppmätt nu!

Jag har bestämt mig till 100 nu så denna vecka går jag vidare! Känns skitskönt.. En stor sten kommer släppa från mitt hjärta ;)

Har ett öga som bråkar med mig.. Är knallrött... Blinkar som en galning..


Feg??

Varför är jag så rädd för förändringar?? Jag tycker om när jag har full kontroll på ALLT... Svårt att släppa kontroll behovet...

Men så funkar jag.. Gilla eller dra! ;)

Dags att jobba vidare... Är trött... Och kissnödig.. Men på kontoret fanns det inget toapapper!! Så jag får snällt knipa tills kl 17.. Mindre kul!


Ska jag chansa eller inte??

Ibland i livet vill man gå vidare till nästa level.. Vågar jag chansa eller ska jag stanna kvar på den level jag redan är på?
Svårt val som fan! Vill ju inte göra ngt dumt... Men samtidigt vill jag verkligen stanna där jag är idag??


.....

Bara konturer klara.. Ska dit lite skuggningar senare...


Jobbhelg

Somnade som en stock tidigt igårkväll så jag vaknade innan klockan hann ringa idag... Så när jag kom till jobbet var jag pigg som attans! Skönt!

Idag är det tatueringsdags igen ;) trevligt!

Solen skiner och det är ca 20 grader varmt.. Underbart med tanke på att det är 1 oktober... Nästa helg hoppas jag på att kunna åka ner till mina små gullungar ;) jag pratar då såklart om alla tjejer jag är moster åt ;)
Alma blev väldigt stor helt plötsligt när lilltjejen kom.. Som fortfarande inte har ngt namn! ;)